Open menu

Gebra Verzekeringsdienst

Wij helpen u graag!
Vragen of meer informatie? Bel ons 010 - 288 44 70

Wegam

Een uitspraak van de Hoge Raad in januari 2001 blijkt verregaande verzekeringstechnische gevolgen te hebben voor werkgevers. De belangrijkste feiten in deze zaak zijn de volgende: 

Vier werknemers van een bedrijf zijn op weg naar een project en rijden gezamenlijk in een bestelbusje. De bestuurder van dit busje raakt in een slip, slaat over de kop en alle vier de inzittenden lopen letselschade op. De bestuurder heeft met succes zijn werkgever aansprakelijk gesteld voor de geleden schade. 
Maar de bestuurder kan zijn eigen schade niet op de WAM-verzekeraar (de verzekeraar van het motorrijtuig) claimen, omdat hij de veroorzaker van het ongeval is. Dit in tegenstelling tot de overige inzittenden die wel een claim op de motorrijtuigverzekering kunnen indienen (in verband met aansprakelijkheid).

Zoals blijkt uit bovenstaand voorbeeld kunt u als werkgever aansprakelijk worden gesteld voor de schade die uw werknemers lijden door betrokkenheid bij een ongeval terwijl zij een motorrijtuig besturen tijdens hun werkzaamheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met onze specialisten via 010 - 288 44 70 of stuur ze een e-mail.

 

Downloads